Peuterdans
Voor de leerlingen van 2.5 jaar tot 4 jaar verzorgen wij peuterdans. Een les van 45 minuten waar de allerkleinste dansers en danseressen lekker los kunnen gaan. Elke les staat een thema centraal dat aansluit bij de belevingswereld van de allerkleinste. Tijdens het dansen van de thema’s  gebruiken wij diverse materialen zodat het allemaal net iets minder spannend is voor de kleintjes. In de thema’s zijn ‘stiekem’ leerzame begrippen verwerkt, denk aan getallen, kleuren, vormen. De kinderen dansen en ontspannen en zijn tegelijkertijd ook heel leerzaam bezig!
Kleuterdans

Voor de leerlingen van 3 t/m 5 jaar verzorgen wij de lessen kleuterdans. Deze les is net als de les peuterdans 45 minuten en ook hier wordt thematisch gewerkt (zie stukje peuterdans). De kleuters kunnen meestal al heel goed in een groep functioneren en zijn in staat om een naast de dansverhalen ook een echte choreografie te leren! Elke week leren zij een kort stukje van een dans en twee keer per jaar laten zij deze dans zien tijdens een optreden.

Jazz & streetdance
Voor de leerlingen van 6 jaar en ouder hebben wij de lessen jazz/streetdance & hiphop. In een les van 60 minuten wordt er op top 40 muziek lekker losgegaan! De lessen beginnen met een inleiding, een kort dansje om warm te worden. Daarna aan de slag met een passencombinatie. Na de passencombinatie wordt er gewerkt aan een dans, hoe ouder de leeftijd, hoe ingewikkelder de choreografie. De leerlingen leren meerdere dansen per jaar en laten deze twee keer per jaar zien tijdens de shows van Dance for life Studio.
Hiphop

Bij hiphop werken wij aan een stoere remix. Elke week leren we een nieuw stuk aan op een stoer snel lied. Wij hebben heel veel plezier in de les, maar werken ook heel hard. We maken er een spel van om zo snel en goed mogelijk het nieuwe stuk onder de knie te krijgen. En wat geeft het een heerlijk gevoel als de choreo je lukt!

Modern
Voor de wat oudere leerlingen hebben wij de lessen modern. Tijdens de lessen modern leren de leerlingen een dans met een duidelijk verhaal. Zij gebruiken hun emoties om de dans kracht bij te zetten. Ook de moderne groepen laten hun dans zien tijdens de shows.
Volwassendans

Vroeger altijd op dansen gezeten of altijd al willen dansen, maar dit nooit gedaan? Ook dan ben je bij DLFS aan het goede adres. Sinds een aantal jaar geven wij ook les aan een leuke enthousiaste groep volwassendames. Kom gerust eens een kijkje nemen!

Selectiedans

Voor de selectie uren worden leerlingen uitgekozen. Zij dansen anderhalf uur per week en werken met elkaar aan een wedstrijddans. De leerlingen nemen diverse keren per jaar deel aan verschillende wedstrijden in heel Nederland.

Special dance

Voor alle kids die vanwege hun beperking net dat beetje extra aandacht nodig hebben maar toch graag willen dansen.

Tijdens de les worden er verschillende oefeningen en spellen aangeboden. Daarbij oefenen de kids een gave dans die zij tijdens de show kunnen laten zien. 

De les wordt gegeven door een dansdocent met ervaring en kennis met de doelgroep.