Wie zijn wij

De lessen worden gegeven door de zussen Lotte en Annefloor Verleg. Wij zullen ons even voorstellen.

Hallo, ik ben Annefloor Verleg en zit al mijn hele leven op Jazz-Dance. De afgelopen 15 jaar heb ik bij een tweetal dansverenigingen aan meerdere groepen dansles gegeven. Deze lessen waren aan kinderen van vier tot en met veertien jaar en aan kinderen met een bijzonder vraag. Het dansles geven vond ik zo leuk dat het gevoel om een eigen dansschool te beginnen per jaar groeide.

Naast het dansen en dansles geven  ben ik de afgelopen jaren druk bezig geweest met het volgen van de Academische Lerarenopleiding Primair Onderwijs (een combinatie van PABO met onderwijskunde) en de studie de masteropleiding Orthopedagogiek.  Samen met mijn zusje, Lotte, heb ik de KNGU niveau 2 opleiding, een opleiding gericht op het geven van danslessen, afgerond.

Het lesgeven aan kinderen is echt mijn passie, door mijn studies en mijn werk in het speciaal basis onderwijs heb ik hier al veel kennis en ervaring in op kunnen doen,  Naast het lesgeven aan kinderen is ook het dansen een grote passie van mij. Dat ik deze twee passies kan combineren en ook nog eens samen met mijn zusje kan uitvoeren is werkelijk een feestje. Ik hoop dan ook dat de leerlingen de lessen als een ‘feestje’ ervaren en ik mijn passies op de leerlingen kan projecteren.

IMG_4731

Hoi, ik ben Lotte Verleg en uiteraard ‘het zusje’ van Annefloor.

Ik dans al vanaf mijn vierde en ben er eigenlijk nooit mee gestopt! In mijn danscarrière heb ik aan verschillende danswedstrijden meegedaan en ben ik zelfs een aantal keer met mijn groep Nederlands Kampioen geworden.

10 jaar geleden ben ik begonnen met het geven van danslessen samen met Annefloor.  Samen vonden wij dit zo leuk dat we op het idee zijn gekomen een eigen dansschool te beginnen! Dit doen we nou al 6 jaar lang met heel veel plezier en succes.

3 jaar geleden ben ik afgestudeerd als Toegepast Psycholoog. Ik probeer veel kennis vanuit mijn studie toe te passen in mijn lessen. In mijn lessen merk ik dat kinderen die erg onzeker en verlegen zijn, niet geloven in hun eigen kunnen en zich vaak op de achtergrond zetten erg veel hebben aan het dansen in een groep. In mijn lessen besteed ik daar veel aandacht aan. In mijn lessen leren ze dat perfect niet bestaat en dat je goed bent zoals je bent. We focussen ons op ieder zijn eigen kwaliteiten. We lachen met elkaar, maken veel plezier en werken toe naar een mooie choreografie. Ook heb ik een aantal jaar geleden mijn KNGU niveau 2 diploma behaald. Ik vind het erg belangrijk om de kennis die ik in beide opleidingen hebben opgedaan, te combineren. Elk kind mag met zijn/haar verhaal bij mij komen en ik help waar ik helpen kan. Plezier staat in mijn lessen voorop en ik vind het belangrijk dat ieder kind na de les met een goed gevoel over zichzelf naar huis gaat. Dansen is mijn passie, het lijkt mij leuk mijn passie aan andere kinderen over te brengen. Ik hoop jullie te zien in één van de lessen.